Tájékoztató

A telc nyelvvizsgateszt megfelelő választás

• ha szeretne nemzetközleg elismert bizonyítványt kapni nyelvtudásáról, vagy
• ha oktatóként sikeres vizsgára szeretné felkészíteni diákjait.

Miaz a telc?

A telc gGmbH a Német Felnőttképzési Szövetség (Deutscher Volkshochschul-Verband e. V.) nonprofit leányvállalata. A telc gGmbh hivatalosan és szervezeti szinten is elkötelezett az európai többnyelvűség iránt. A mi konkrét hozzájárulásunk 1968-ban vette kezdetét a VHS angol nyelvvizsgával (Volkshochschul-Zertifikat Englisch), a Német Szövetségi Köztársaság első standardizált idegen nyelvi tesztjével. Azóta a telc gGmbH jelentős hatást gyakorolt a standardizált nyelvi tesztek fejlesztésére
Európában. Jelenleg a telc nagyjából 50 általános és szakmai nyelvvizsgát kínál kilenc nyelven, amelyek a Közös Európai Referenciakeret (KER) nyelvi szintjeihez igazodnak. A telc partnereinél vizsgát világszerte több mint 20 országban lehet tenni. Honlapunkon megtalálhatja az Önhöz legközelebb eső vizsgaközpontot: www.telc.hu.

Milyen értéket képvisel a telc bizonyítvány?

A nyelvvizsga-bizonyítvány értékét a nyelvvizsgateszt kidolgozása, végrehajtása és értékelése során alkalmazott szigorú normák határozzák meg. Minden telc vizsga a KER központi elemét képező cselekvésközpontú megközelítési módszeren alapul, méri a négy nyelvi készséget, az olvasott szöveg értését, a beszédértést, az írás és beszédkészséget. A nyelvvizsgák standardizáltak, és a tesztfejlesztés szigorú, tudományos módszerek alapján kerülnek kidolgozásra. A telc gGmbH az ALTE (Európai
Nyelvvizsgáztatók Szövetsége, www.alte.org), a nemzetközileg elismert nyelvvizsgáztatók szervezetének rendes tagja. Németországban és világszerte számos állami és magánoktatási intézmény használja a telc bizonyítványokat minősítésre. Ezenkívül a telc bizonyítványt sok munkaadó veszi figyelembe a munkaerő kiválasztásakor. Minden telc bizonyítványhoz tartozik egy részletes és átfogó leírás az elért idegen nyelvi kompetenciákról.

Miért van szükség próbavizsgákra?

A standardizált nyelvvizsga-feladatsorok egyik alapvető célkitűzése, hogy a vizsgázók tudják, mit várnak el tőlük a nyelvvizsgán. A próbavizsga tájékoztatja a vizsgázót a feladatsor céljáról, feladatairól és értékelési szempontjairól, valamint a vizsga lebonyolítása során alkalmazott eljárásokról. A telc próbavizsgák ingyenesen letölthetők a www.telc.hu weboldalról, ahol további gyakorlóanyagok és egyéb hasznos információk is találhatók.

Hogyan tudhat meg többet?

Segítünk megtalálni az igényeinek legmegfelelőbb nyelvvizsgát. Kérjük, ha bármilyen kérdése vagy a fejlesztésre irányuló javaslata van, írjon nekünk (info@telc.net). Mindig örömmel hallunk Ön felől, és szívesen segítünk, ha további kérdése merül fel.


Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Ha felkeltettük az érdeklődését, vagy kérdése van, írjon nekünk és kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot.