C1 vizsga részletes tájékoztató

Goethe-Zertifikat C1 (felsőfokú) német nyelvvizsga felnőtteknek (15 éves kortól) ajánlott. A magas szintű nyelvtudást dokumentálja, és a Közös Európai Referenciakeret (KER) hatszintű skáláján az ötödik (C1) szintnek felel meg.

A vizsga sikeres letételével Ön igazolja, hogy …

  • meg tud érteni igényesebb és hosszabb szövegeket a különböző típusú szövegek széles körében, és a rejtett jelentéstartalmakat is érzékeli.
  • folyamatosan és természetes módon tudja kifejezni magát, anélkül hogy túl sokszor kényszerülne arra, hogy keresse a kifejezéseket.
  • rugalmasan és hatékonyan tudja használni a nyelvet társalgási, tanulmányi és szakmai célokra.
  • összetettebb témákban is világos, jól szerkesztett, részletes szöveget tud alkotni.

Goethe-Zertifikat C1 (felsőfokú) vizsga moduláris felépítésű és a következő részekből áll: szövegértésíráskészségbeszédértés (labor) és beszédkészség, de csak komplex vizsgaként tehető le (jelenleg még nincs lehetőség részvizsgára).

Szövegértés (olvasáskészség)

Képes szakkönyvi szövegek, kommentárok, recenziók és/vagy tudósítások megértésére. A kapcsolódó feladatok során tanúbizonyságát adja annak, hogy képes hosszabb szövegek feldolgozására, például azzal, hogy kivonatosan visszaadja az eredeti szöveg tartalmát.
A vizsgarészre rendelkezésre álló idő: 70 perc

Íráskészség

Képes megfelelően tagolt szöveg formájában, részletesen megnyilvánulni valamilyen témában. Ehhez grafikon formájában kapja meg az információkat.
A vizsgarészre rendelkezésre álló idő: 80 perc

Beszédértés (halláskészség)

Képes beszélgetések, telefonbeszélgetések, interjúk vagy rádiótudósítások megértésére, jegyzetek készítésére és kijelentések hozzárendelésére.
A vizsgarészre rendelkezésre álló idő: 40 perc

Beszédkészség (2019. januártól a szóbeli vizsga párban)

A vizsga első részében egy rövid szöveggel kapcsolatban kell állást foglalnia. Ezután beszélgetőtársával folytat beszélgetést, melynek célja, hogy közösen döntésre jussanak vagy megoldást találjanak.
A vizsgarész időtartama: 15 perc

C1 vizsga (mint előzőekben említettük) jelenleg még csak komplex vizsgaként (írás és szóbeli együtt) tehető leA sikeres vizsgához legalább 60%-os eredményt kell elérni.


Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Ha felkeltettük az érdeklődését, vagy kérdése van, írjon nekünk és kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot.