Tájékoztató a GOETHE államilag elismert, nemzetközi érvényességű német nyelvvizsgáról

A DIALÓG Nyelviskola és Vizsgacentrum és a GOETHE Institut 2001. februártól folyamatosan, német, államilag elismert és nemzetközi érvényességű vizsgát kínál nagykanizsán és a régióban – kizárólag iskolánkban – az érdeklődők számára.

A jó német nyelvtudás szerte a világon hasznos lehet, de városunkban, az osztrák határ közelében elengedhetetlen. Még értékesebb azonban, ha tudásunkat bizonyítvány is igazolja. Csak akkor tudjuk magunk is helyesen felmérni nyelvismereteinket, ha vizsgát tettünk. Csak egy elismert dokumentummal tudjuk mások előtt is igazolni – például, amikor állásért pályázunk vagy egy német nyelvterületen működő egyetemre szeretnénk bejutni.

A Goethe Intézet bizonyítványait mindenhol nagyra értékelik. A Zertifikat Deutsch (B1, alapfokú vizsga) például a német állampolgárság megszerzésének államilag elismert feltétele.
A Goethe-Zertifikat B2 (középfokú) és C1 (felsőfokú) nyelvvizsga számos országban mentesít a német érettségi vizsga alól. A német egyetemeken és egyetemi előkészítő tanfolyamokon a Központi Felsőfokú Vizsga, a Kis Német Nyelvi Diploma és a Nagy Német Nyelvi Diploma egyaránt a felvétel feltétele. Az Európai Unió sok egyetemén pedig hasznos kreditpontokat jelenthet egy sikeres Goethe-nyelvvizsga megléte.

A Goethe-Institut nyelvvizsgái világszerte széles körben ismertek és elismertek, és a nyelvvizsgák alapján megszerzett bizonyítványokat a munkáltatók, valamint továbbképzési intézmények számos országban örömmel fogadják a minőségi tudás igazolásaként. A Goethe-Institut német nyelvvizsgái a Közös Európai Nyelvi Referenciakeret (KER) szintjeihez igazodnak: a kezdők számára szolgáló A1 szinttől a legmagasabb C2 nyelvi szintig.

A GOETHE német nyelvvizsga előnyei

  • nemzetközileg ismert és elismert egynyelvű nyelvvizsga
  • a legjobb választás hazai és külföldi tanulmányokhoz, munkavállaláshoz
  • a gyakorlati, kommunikatív nyelvtudásra helyezi a hangsúlyt
  • a feladatok hétköznapiak, teljesen életszerűek
  • a vizsgára a legtöbb általános segédanyagból fel lehet készülni, minimális vizsgaspecifikus felkészülést igényel
  • a szóbeli vizsgán vizsgázó-vizsgázó párbeszédek zajlanak

További, részletes leírást az egyes vizsgaszintekről (B1, B2, C1) honlapunkon a nyelvvizsgák (Goethe) menüpontban talál, vagy hívja iskolánk ügyfélszolgálatát a +36 (93) 326 413-as telefonszámon, illetve e-mailben is érdeklődhet a vizsga@dialognk.hu címen.


Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Ha felkeltettük az érdeklődését, vagy kérdése van, írjon nekünk és kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot.