Információ

A Goethe Intézet által kiadott komplex nemzetközi érvényességű bizonyítvány egyenértékű a magyarországi államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítvánnyal.

Az 563/2021. (X. 1.) kormányrendelet hatályba lépésének eredményeként 2021. október 2-tól a Goethe Intézet B1, B2, C1, valamint a B1, B2 junior nyelvvizsga bizonyítványai egyenértékű státuszt kaptak a magyarországi államilag elismert, akkreditált nyelvvizsgákkal.

Mostantól a sikeres vizsgát követően 3 héten belül megkaphatja az államilag elismert nyelvvizsgával egyenértékű bizonyítványát, nem kell 6 hetet várni a dokumentumra.

Felsőoktatási felvételi és diploma

A 2021 októbere után szerzett Goethe nyelvvizsga-bizonyítvány felhasználható az egyetemi felvételi eljárásokhoz, illetve minden magyarországi diploma megszerzéséhez.
Eddig a magyarországi felsőoktatási tanulmányok felvételi eljárása során vizsgázóink a Goethe Intézet nemzetközi bizonyítványával együtt magyar nyelvvizsga-bizonyítványt is kaptak, s a két okmány együtt volt érvényes. Októbertől azonban azok a jelentkezők, akik sikeres Goethe-vizsgát tesznek bárhol a világban, már olyan bizonyítványt vehetnek kézhez, amelyet Magyarországon az államilag akkreditált vizsgabizonyítványokhoz hasonlóan elfogadnak (alap-, közép- és felsőfoknak megfelelően).


Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Ha felkeltettük az érdeklődését, vagy kérdése van, írjon nekünk és kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot.