oktatás és vizsgáztatás helyben
Kezdőlap Nyelvvizsgák Angol (Ixam) – hamarosan

Tájékoztató a Telc államilag elismert, nemzetközi érvényességű angol – német nyelvvizsgáról

A DIALÓG Nyelviskola és Vizsgacentrum és a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat (amely a TELC vizsgarendszer kizárólagos magyarországi jogtulajdonosa) sikeres állami akkreditációja folytán 2009-től angol és német, államilag elismert és nemzetközi érvényességű vizsgát kínál Nagykanizsán és vonzáskörzetében – kizárólag iskolánkban – az érdeklődők számára.

A The European Language Certificates (TELC) a telc GmbH (Frankfurt am Main) jogtulajdonában álló vizsgarendszer. A telc GmBH a DVV, a Német Népfőiskolai Szövetség által létrehozott és felügyelt szervezet, amely a Népfőiskolai Szövetség keretén belül az elmúlt ötven évben működő nyelvvizsgáztatási és fejlesztési tevékenységet fogja össze. A TELC 18 európai országban és Kínában van jelen, és több, mint 3000 vizsgahelyen végez nyelvvizsgáztatási tevékenységet. A TELC vizsgázói 10 nyelvből és 5 (A1-C1) szinten tehetnek vizsgát. A vizsgák között általános és szaknyelvi vizsga egyaránt van. A TELC nyelvvizsga Európa számos országában komolyan növeli az esélyeket a további tanulmányok során vagy a munkaerőpiacon történő elhelyezkedéskor.

A Telc nyelvvizsga előnyei

 • nemzetközileg elismert egynyelvű nyelvvizsga
 • minden vizsgaszinten (alap-, közép-és felsőfok) lehetőség van részvizsga (csak szóbeli vagy csak írásbeli) letételére.
 • kitűnő választás felvételihez, diplomához, külföldi munkavállaláshoz
 • a gyakorlati, kommunikatív nyelvtudás mérésére helyezi a hangsúlyt
 • a feladatok hétköznapiak, életszerűek
 • a vizsgára a legtöbb általános segédanyagból fel lehet készülni, minimális vizsgaspecifikus felkészülést igényel
 • versenyképes vizsgadíjak
 • a vizsga (írásbeli sé szóbeli) egy és ugyanazon a napon kerül lebonyolításra

A Telc nyelvvizsga felépítése

 1. olvasott szöveg értése
 2. írott szöveg létrehozása
 3. hallás utáni szövegértés
 4. beszédkészség mérése

További, részletes leírást az egyes vizsgaszintekről (B1, B2, C1) honlapunkon a nyelvvizsgák (Telc) menüpontban talál, vagy hívja iskolánk ügyfélszolgálatát a +36 (93) 326 413-as telefonszámon, illetve e-mailben is érdeklődhet a vizsga@dialognk.hu címen.